RTsafe a dezvoltat o metodologie unică pentru realizarea fantomurilor antropomorfice reale. Pe scurt, folosind tehnica de imprimare 3D, scanarea CT a unui pacient poate fi utilizată pentru a produce propriul fantom, copie exactă din punct de vedere anatomic, care implică toate structurile osoase și conturul extern al capului. Fantomul poate fi utilizat pentru dozimetrie 1D, 2D sau 3D, în funcție de nevoile utilizatorului final.

Machine QA

 • RTsafe este promotorul unei tehnologii moderne, care confera specialistilor din radioterapie, increderea ca tratamentele aplicate pacientilor, inclusiv cele care necesita o precizie deosebita asa cum sunt SRS/SBRT, sunt foarte eficace si sigure.
 • Pentru activitatea de testare a performantelor tehnice ale echipamentelor de radioterapie de a livra un camp de iradiere foarte precis, atat din punct de vedere al intensitatii dozei dar si a acuratetii spatiale, RTsafe pune la dispozitia fizicienilor medicali 3 modele de fantome antropomorfice ce au un contrast realistic la scanarile CT sau RM.

Utilizare:

 • Punerea în funcțiune și evaluarea comparativă a instalatiilor de radioterapie (Linac-uri, unități GammaKnife, MR-Linac-uri etc.).
 • Proceduri periodice de QA End-To-End.
 • Teste interne/audituri
 • Scopuri educaționale și de consolidare a încrederii pentru tratamentele hipofractionare.
 • Cercetări clinice sau academice

PRIME

 1. Dimensiuni, formă și materiale cu densitati si proprietati similare cu cele ale unui craniu uman.
 2. Posibilitatea de a efectua măsurători dozimetrice 1D, 2D și 3D în ținte din afara axei.
 3. Posibilitatea de a efectua masuratori dozimetrice absolute sau relative.
 4. Utilizarea pentru campuri necoplanare fără perturbarea dozei.
 5. Compatibilitate cu scanarea MR, CT, CBCT și MV.
 6. Compatibilitate cu toate tipurile de echipamente de imobilizare .
 7. Contrast realist la scanarea RM și CT 

SPINE

 1. Spine este destinat a se utiliza pentru testele de QA specifice tehnicilor  de radioterapie corporală stereotactică (SBRT) in conformitate cu protocoalele de dozimetrie din standardele TG-51.
 2. Fantomul permite utilizarea a doi detectori dozimetrici punctiformi (camera de ionizare sau diode)  în interiorul măduvei spinării și osului spinal.
 3. Este un fantom antropomorf ce simuleaza anatomia coloanei  asigurand un contrast realist al oaselor si tesuturilor moi atat pentru scanarile CT cat si cele RM.
 4. Permite efectuarea de masuratori dozimetrice in zona coloanei lombare dar si a maduvei spinarii folosind echipamente clasice de dozimetrie punctiforma din dotarea laboratorului de radioterapie.

ENCEPHALON 3D

 1. Encephalon 3D este un fantom de unica utilizare avand dimensiuni, formă și materiale cu densitati si proprietati similare cu cele ale unui cap uman.
 2. Interiorul este umplut cu gel oferind utilizatorului final posibilitatea de a obține o hartă reală 3D a dozei administrate. 
 3. Destinat pentru dozimetria 3D cu excelente rezultate in ceea ce priveste acuratetea spatiala.
 4. Este cel mai eficace si strict test pentru comisionarea unei instalatii de radioterapie destinata procedurilor SRS, in special pentru tratamentul metastazelor multiple.

Patient QA

RTsafe a dezvoltat o noua abordare in Patient QA odata cu lansarea pe piata a fantomului PseudoPatient, o replica antropomorfica a craniului pacientului ce permite aplicarea pre-tratamentului personalizat si obtinerea de rezultate directe si precise fara a fi nevoie de calcule suplimentare specifice “reconstructiei anatomiei pacientului” din metoda clasica.
 • Fantomul PseudoPatient® este o replică anatomică exactă a pacientului real.
 • Produs in tehnologie Print 3D, ofera o acuratete submilimetrica si o conturare mai realistă a organelor cu risc și a locațiilor țintă implicate în SRS intracraniene (de exemplu, trunchi de creier, nerv optic, etc.). PseudoPatient ® poate găzdui orice tip de detector sau detectoare pe care le-ar dori utilizatorul final, plasate în orice locații desemnate în creier. Aceasta permite dozimetrie adaptată la nevoile utilizatorului și la disponibilitatea dozimetrelor.
 • Plasarea detectoarelor în anumite locații desemnate permite, de asemenea, măsurarea dozelor în zonele cele mai solicitante dozimetric.
 • Fantomul PseudoPatient ® poate fi umplut cu gel polimeric care acoperă volumul total de țesut cerebral, permițând măsurători de doză 3D de înaltă fidelitate (rezoluție de aproximativ 1mm3). Acest lucru este foarte important pentru SRS cu metastaze multiple, unde un număr mare de ținte ar putea fi răspândite în interiorul creierului. 

Servicii dozimetrie la distanta

 • Natura complexă a procesului  de tratament de radioterapie necesită un angajament pentru cele mai înalte niveluri de acuratețe și precizie. Pachetul RTsafe Remote Dosimetry Services constituie un instrument puternic pentru îmbunătățirea calității si eficientei activitații QA. Externalizarea serviciilor de dozimetrie reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și al timpului si un plus in calitatea  oferita de un serviciu de audit extern.
 • Pentru mai multe informații va rugam sa ne contactați.

Verificare "End-To-End"

 • De unde pot proveni erori in cadrul procesului de tratament de radioterapie?
 •    Scanarea CT/MR
 •    Planificare/calculul dozei
 •    Poziționarea și imobilizarea pacientului
 •    Ghidarea fasciculului
 •     Doza aplicată
 •     Citirea dozei/ raportul dozimetric
 •     In cazul tratamentelor cu doze mari (SRS) aceste erori trebuie minimizate și tinute sub control cu ajutorul procedurilor periodice “End-To-End”.

Servicii auditare succeSRS

succeSRS este un instrument puternic pentru îmbunătățirea calității aplicațiilor de radiochirurgie stereotactică intracraniană printr-un serviciu de audit de dozimetrie end-to-end la distanță.

Fantoma folosită în serviciul de audit este fantoma RTsafe Prime, folosind inserții special concepute pentru a utiliza mediile dozimetrice Gafchromic EBT3 sau EBT-XD, OSL și gel polimeric. Toate dozimetrele sunt calibrate la Laboratorul Secundar de Dozimetrie Standard al Comisiei Greciei pentru Energie Atomică, oferind trasabilitate către BIPM-Franța.